Camping och husvagnssemester

Camping ger möjlighet till ett enklare liv, om än bara för ett tag. Ordet "enklare" kanske ska användas med visst förbehåll, för det beror på vad man menar med det.

Vildcamping

Den som lockas av friluftsliv och vildcamping ger sig gärna ut i naturen med en säck på ryggen och utrustning som hjälper en att överleva. Tält, armékniv och stormkök finns med i packningen. Detta liv är inte "enkelt" bemärkelsen att det är slapp och lätt - tvärtom! Här krävs engagemang för att göra upplevelsen behaglig! Enkelt är det dock i bemärkelsen att man inte behöver särskilt mycket, och att man kommer närmre naturen vilket i sig är rent terapeutiskt.

Husvagnssemester

Sedan kan man förstås campa på Svenssonvis också och det har absolut också sin charm. Kanske har man en egen husvagn eller husbil och spenderar sina somrar bekvämt installerade på någon av Sveriges hundratals campingresorter. Där har man i regel tillgång till rinnande vatten, toaletter och elektricitet. På dessa campingplatser kan man också resa ett tält, eller hyra in sig i en stuga - för de flesta har tillhörande stugbyar.

Allt om camping

Denna blogg är dedikerad åt camping och vi kommer att studera, analysera och vända ut och in på alla sidor av konceptet. Välkommen!

[Inga blogginlägg att visa ... publicera här]