Bra campingplatser i Sverige

I Sverige har vi gott om bra campingplatser. I detta inlägg tänkte jag ta upp några av dem som du kan satsa att campa på. Av de jag nämner så finns alla med på listan som Sveriges camping- och stugföretagares riksorganisation, SCR gör. De bedömer varje år  landets campingplatser och sätter betyg på dem. Organisationen bedömer områdena hygien, miljö, service, rekreation och aktiviteter och får då fram fram ett kvalitetsindex. Det högsta betyget en camping kan få är 5 stjärnor. 

Orsa Camping, Dalarna

Under 2019 fick denna camping 5 stjärnor. Den ligger vackert vid Orsasjön och det är promenadavstånd in till Orsa. Här finns det uppställningsplatser så väl som att det finns vanliga campingstugor så väl som strandstugor, självhushållsstugor och villavagnar att hyra. De har även ett poolområde med tre pooler och två vattenrutschbanor. Sedan har du även en kilometerlång, långgrund strand med sand. På campingen finns det även två restauranger, bowlinghall, glassbar och matbutik.

Gustavsvik Camping, Närke

Gustavsvik camping ligger precis i anslutning till det stora äventyrsbadet "Lost City" som har Sveriges längsta vattenrutschbanor. På campingen finns det mycket att göra för familjen. Sedan finns det även en angränsande golfbana. 

Böda Sand, Öland

Böda Sand är ett populärt ställe, det märker man inte minst av då det finns ett program om dem på tv! Här finns vit, finkornig sand och långgrunt vatten vid Sveriges längsta strand. Böda är en av Sveriges mest populära campingar och här finns det mesta. Bland annat finns det affärer, after beach, nöjesshower och aktiviteter för barn samt mycket mer!

Kneippbyn Resort, Gotland

Kneipbyn är en resort som gör att de kan erbjuda riktigt bra service. Kneippbyn ligger strax söder om Visby. Det finns uppställningsplatser samt även stugor att hyra. Det finns även hotell samt villavagn att hyra. På området finns det ett slags sommarland med Villa Villekulla där ni kan hälsa på Pippi Långstrump.

Apelviken, Halland

Apelviken är en plats fylld med tradition. är har bad och friluftsliv varit etablerat sedan Svartekällan lanserades som hälsobrunn 1811. Apelviken ligger 1,5 kilometer söder om Varberg. På campingen kan du njuta av strandlivet, gå kurs i vindsurfing eller ägna dig åt vattengympa.

Andra trevliga campingar i Sverige

Följande alternativ har du med som återfinns på listan som Sveriges camping- och stugföretagares riksorganisation, SCR gör:

Ursand Resort & Camping, Västergötland

Pite Havsbad, Norrbotten

Hafsten Resort, Bohuslän

Ansia Resort, Västerbotten

Västervik Resort, Småland

Årjäng Camping och Stugor Sommarvik, Värmland

Mötesplats Borstahusen, Skåne

Byske Havsbad, Västerbotten

Kronocamping Swecamp, Västergötland

Daftö Resort, Bohuslän

Sonjas Camping & Stugor, Öland

9 Apr 2020